Q10 és daganatos megbetegedések

how-to-have-a-healthy-face.jpeg

Q1 és Q10
A q10 (NADH) és a q10 (ubikinon) zsírban oldódó, vitaminszerű anyagok, a sejtek energiatermelő részlegében – a mitokondriumokban – zajló energiaelőállítás fontos kellékei. Amennyiben elegendő mennyiség van belőlük a szervezetben, s sejtjek kevésbé szorulnak rá az erjedésből származó energianyerésre, és így kisebb az esély arra, hogy primitív daganatos sejtté alakuljanak át.
Mindkét anyag erős antioxidáns hatású is, vagyis védik
– a sejtek membránját,
– a mitokondriumokat
– a sejtosztódás során a géneket is a károsodástól, a degeneratív elfajulástól.
A q10 és a q10 nemcsak a daganatmegelőzésben kap fontos szerepet, hanem a daganatkezelésben is! q10 etés a q10et az emberi szervezet is előállítja, ám 35-40 év felett ez a saját termelőkapacitás radikálisan beszűkül, csökken. Így külső pótlásra van szükség! Mivel a q10 és a q10 előállításhoz szükséges összetevők optimális mennyiségéhez még igen jelentős húsfogyasztással sem jutnánk hozzá – ráadásul ez sem a daganatmegelőzés/kezelés, sem más bajok elkerülése szempontjából nem kívánt! –, ezért fontos a q10 és a q10 tabletta/ kapszula vagy csepp formájában való szedése.

Ezt több módszerrel, illetve különböző anyagok szervezetbe juttatásával is támogathatjuk. Ilyenek többek közt a következők:

HOT – HEMATOGÉN OXIDÁCIÓS TERÁPIA
Ez a kacifántos nevű módszer hazánkban alig ismert és elterjedt, ám német nyelvterületen még a biztosítók által is finanszírozott eljárás. Éppúgy alkalmazzák a keringési betegségek, az érszűkület és az immungyengeségből következő bajok terápiájában, mint a daganatos betegek gyógyításakor.

Lényege: a vénából vett vért oxigénnel dúsítják, és UVC fénnyel besugározzák. Eközben igen gyenge és rövid élettartamú szabad gyökök jönnek létre. Az így „kezelt” vért visszajuttatják a vénás vérbe, aminek következtében több folyamat is beindul a szervezetben:
Kitágulnak az erek, javul a sejtek vérellátása, anyagcseréje, azaz a tápanyaggal való ellátottsága, illetve ezzel párhuzamosan a szén-dioxid, valamint a lebomlott anyagcseretermékek elszállítása.Mivel nő a szövetek oxigéntartalma, javul a sejtek energiatermelése is.Fokozódik a sejtekben történő cukorlebontás, de nem erjedéssel, hanem
a normális oxidációs mechanizmus révén.A szervezetbe a vérrel bekerült pluszoxigén javítja a keringést, emellett csökkenti a sejtek károsodásának és elfajulásának mértékét. A szervezetbe kerülő csekély mennyiségű és igen gyenge szabad gyökkárt nem tesz, sőt igen aktív antioxidáns hatású folyamatot indít be a szövetekben és a májban. Így pedig növekszik a sejtek védelme, javul a májfunkció is. Felgyorsul a csontvelőben a vérképzés és a fehérvérsejt termelés is, egyes immunsejtek aktivitása pedig fokozódik, vagyis az immunrendszer munkája élénkebbé és hatásosabbá válik.Mindezek következtében a HOT nemcsak a sejtek működését javítja, és energiaszintjüket növeli, hanem védi is őket a szabad gyököktől. Javítja a természetes anyagcsere folyamatokat, támogatja az immunrendszert és a májműködést is. Alkalmazása különösen javasolt kemoterápia és besugárzás előtt, alatt és után, hogy azok mellékhatásait (immungyengeség, májszívkárosodás, vérszegénység...) mérsékelje, és a beteg erőnlétét javítsa

Ardenne-féle oxigénterápia
Elve nagyon hasonlít a HOTéra. A terápia módja azonban más. Lényege: fizikai aktivitás – pl. nem túl gyors biciklizés vagy futószalagon járás – közben a beteg maszkon át, oxigéngenerátor segítségével oxigént lélegzik be. A mozgás hatására jobban kitágulnak az erek, így a nagyobb mennyiségben belélegzett oxigén könnyebben eljut a sejtekhez. A mozgást 10-15 percig végzi a páciens, majd pihen, de eközben is inhalál oxigént, és ezt a ciklust még 2-3-szor megismétli. A 20-25 napos kúra heti 5 napon át ismétlődik, majd 2 nap szünet következik. Egypár hét kihagyást követően ismételhető. Annak érdekében, hogy a sejtek oxigénfelvétele és -hasznosítása minél jobb legyen, a kúra alatt a betegek többféle vitamint és ásványt is kapnak nagy adagban, pl. magnéziumorotátot vagy citrikumot, C vitamint, q10 és q10et, L-carnitint...
Előnye: mivel oxigéngenerátor ma már elérhető áron otthonra is beszerezhető, így
a páciens nem szorul intézeti ellátásra.

L-carnitin
Az L-carnitin a B-vitaminokhoz közel álló vegyület. Fő feladata a zsírok sejtekbe – konkrétan a mitokondriumokba – juttatása, az ott történő zsírlebontás és az ennek köszönhető energiatermelés stimulálása, a sejtanyagcsere és zsírbontás során keletkező sejtkárosító aminosavak és „melléktermékeik” hatástalanítása, átalakítása és hasznos anyagként való visszajuttatása a sejtekbe. Az L-carnitin csökkenti a cukorfelhasználást és a tejsavas erjedést, ami a daganatos betegségek megelőzésében és kezelésében is kulcsfontosságú. Javítja a sejtek vérellátását és így az oxigénhasznosítást. Támogatja az immunrendszert is, mivel stimulálja a fehérvérsejtek „eltakarító” funkcióját.

Q10 és a rák

A q10 a rák kezelésében valamint a daganatellenes kezelés által okozott mellékhatások enyhítésében is vizsgálták és használják. A q10 számtalan más pozitív hatása mellett a rákos megbetegedések esetében is nagyon hasznos, így fontos, hogy mindenki odafigyeljen a q10 hatásaira. Az élelmiszerek közül a húsok és a hal q10 tartalma a legmagasabb; több mint 50 mg/kg található a marha-, a sertés- és a csirkeszívben és a csirkemájban. A növényi olajok is elég magas q10 tartalmúak. A zöldségek közül pedig a petrezselyem és a perilla a leggazdagabb q10 források.

forrás:Dr Balaicza Erika: Hatásos "fegyverek" daganatok ellen