A szépségről

Beautiful-Fantasy-Women-in-Forest-Wallpaper.jpg

"Szenvedély nélkül hogyan létezhetne szépség? S ezen nem képek, épületek, festmé-nyek és hasonlók szépségét értem. Ezek mind meghatározott fajta szépséggel bírnak. Bármi, amit ember alkotott, legyen az katedrális, kép, vers vagy szobor, lehet szép vagy nem szép. De van egyfajta szépség, ami, ha nincsen jelen szenvedély, elérhetetlen az érzések, a gondolatok és a tudat számára.

Tehát ne értsük félre a szót: szenvedély. Ez nem jelent semmi elvetendőt: az nem valami, amit meg lehet vásárolni, s nem is az, ami romantikus beszélgetés témája lehet. Semmi köze nincsen az érzelmeskedéshez, az érzelmekhez; a szenvedély láng, mely elemészt mindent, ami hamis. És mi mindig pokolian félünk ettől a lángtól, mert ha életre kel, hamuvá égeti minden féltett kincsünket, mindent, amit az életünkben fontosnak mondunk."

forrás: Jiddu Krishnamurti

"Könnyű a Napnak, mert nem kell szólnia ahhoz, hogy a pirkadat pírjával reményt öntsön a szívünkbe, sem a virág szirmán a harmatcseppnek, hogy parányi ékkőként beragyogja a lelkünket. Egyszerűen csak vannak, nem tesznek semmit és létük csodája önmagunk csodájának felismeréséhez segít."

forrás: Biegelbauer Pál 

"Te csak ragyogj tündéri szépségedben,
Míg én a szürkeségbe olvadok,
Míg egyre szebben, egyre ékesebben,
A te örök bájadtól ihletetten,
Fényt szórnak rád e lángoló dalok."

forrás: Juhász Gyula

A szépség és a bőrápolás

Ahogy van belső, úgy létezik külső szépség is. Hiszen épp testben, épp lélek lakozik, a nők életében pedig kiemelten fontos a bőrápolás. Azért arról ne feledkezzünk meg, hogy fontos a táplálkozás; együnk sok zöldséget és gyümölcsöt, és igyunk napi legalább 2 liter vizet. Azzal is sokat tehetünk magunkért, ha különböző vitaminokat szedünk. A bőrápolás esetében kozmetikai termékeken kívül készíthetünk még házi arcpakolást. A bőrnek jót tesz a tej, tojás, joghurt, uborka is.